ödev

PLC Paylaşım Platformu
blackadmin

ödev

Mesaj gönderen blackadmin » 20 Ara 2014, 11:52

Merhaba 12. Sınif ögrencisiyim sizlerden yardım almak icin foruma üye oldum.Benim bir odevim var şöyle anlatayım. 3 adet motorun çalısması şu şekildedir.
—Start butonuna basıldığında 1. motor hemen çalışacak.1. motor çalıştıktan 7 saniye sonra 2. motor çalışacak.1.ve 2. motor beraber 4 saniye çalıştıkdan sonra 1. motor duracak.3 motor çalısmaya başlıyacaktır.2. motor ve 3. motor stop butonuna basılincaya kadar çalısmaya devam edecektir.Stop butonuna basıldıktan 6 saniye sonra 1. motor ve 2. motor yeniden çalısmaya başlayacak her iki motor beraber 6 saniye çalıstıkdan sonra calısma duracaktır.

Teknik3
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Re: ödev

Mesaj gönderen Teknik3 » 22 Ara 2014, 10:21

Merhabalar,
Aşağıdaki linklerde timer örneği ve videolu anlatım mevcuttur. Yaptığınız iş bir ödev olduğu için bu sorumluluğun bilincinde olduğumuzdan dolayı siz bir şeyler yapmaya çalışın ki takıldığınız noktada yardımcı olalım.

[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]

[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]

bolubeyi
İletişim:

Re: ödev

Mesaj gönderen bolubeyi » 03 Oca 2015, 10:19

Öncelikle ekts similasyon programında kumanda devresini oluşturup simüle ediniz. Kumanda devresini plcye aktarmada sıkıntı yaşarsanız teknik3ün dediği gibi yardımcı olabiliriz. iyi forumlar.