Port0 ile modbus bağlantı
-
engineer42
Port0 ile modbus bağlantı
İyi günler,
Fatek plcler ile yeni çalışmaya başladık. Elimizde FBs-24MAR cpu var. Bu cpu ile Ix 7tf paneli modbus ile haberleştirmek istiyoruz. Ancak port0 modbus için uygun olmadığı yazılı dökümanlarda. Daha doğrusu modbus rtu protokolü değil de fatek driver ile haberleşebileceği yazıyor. Konu hakkında yardım eden çıkarsa sevinirim.
Fatek plcler ile yeni çalışmaya başladık. Elimizde FBs-24MAR cpu var. Bu cpu ile Ix 7tf paneli modbus ile haberleştirmek istiyoruz. Ancak port0 modbus için uygun olmadığı yazılı dökümanlarda. Daha doğrusu modbus rtu protokolü değil de fatek driver ile haberleşebileceği yazıyor. Konu hakkında yardım eden çıkarsa sevinirim.
Re: Port0 ile modbus bağlantı
Merhabalar,
Fatek Plc'lerde Port 0 ModBus RTU haberleşme protokolünü desteklememektedir.Fatek PLC'lerde modbus ile haberlelşme yapabilmek için ek modül kullanmalısınız.
Fatek PLC''lerde haberleşme ile ilgili daha detaylı bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz..
İyi Çalışmalar...
Örnek Program Videolu Anlatım
[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]
Modbus Adresleri
Fatek Plc'lerde Port 0 ModBus RTU haberleşme protokolünü desteklememektedir.Fatek PLC'lerde modbus ile haberlelşme yapabilmek için ek modül kullanmalısınız.
Fatek PLC''lerde haberleşme ile ilgili daha detaylı bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz..
İyi Çalışmalar...
Örnek Program Videolu Anlatım
Modbus Adresleri
-
engineer42
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki ben bu port0 ile beijer paneli herhangi bir şekilde haberleştiremez miyim? Bahsettiğiniz ek modüller plc üzerine oturacak on-board kartlar mıdır?
-
engineer42
Yani demek istediğim rs-232 üzerinden modbus kullanmadan beijer paneli fatek 24mar port0 ile nasıl haberleştiririm? Arama yapabileceğim anahtar kelimeyi bulamadım.
Merhabalar,
Fatek PLC ile Beijer Operatör Panelini, Fatek'in prokolü olan Facon ile haberleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken ayarlar aşağıdaki videoda anlatılmıştır. Onboard diye geçen kartlar üzerine takılır Modül diye geçenler sol tarafa takılır. İyi çalışmalar...
https://www.youtube.com/watch?v=_hNXTkP ... 0&index=12
Fatek PLC ile Beijer Operatör Panelini, Fatek'in prokolü olan Facon ile haberleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken ayarlar aşağıdaki videoda anlatılmıştır. Onboard diye geçen kartlar üzerine takılır Modül diye geçenler sol tarafa takılır. İyi çalışmalar...
https://www.youtube.com/watch?v=_hNXTkP ... 0&index=12
Merhabalar ,
Beijer panelinizde com1 portu üzerinden Fatek plc ile haberleşebilirsiniz.
İlk olarak Fatek Plc'nize online bağlandıktan sonra port 0 haberleşme parametrelerinizin Baud rate:9600 , Parity: Even,Data bit: 7 Stop Bit: 1 Olarak seçiniz .İX developerda tag sayfasında controller butonuna tıklayarak controlleri Fatek Facon olarak seçiniz.Yine aynı sayfada bulunan settings butonuna basarak İX developerın haberleşeceği fatek plc'deki haberleşme parametrelerini Port COM1 Baudrate:9600,Parity:Even,Databit:7,Stopbit:1 olarak ayarladıktan sonra RS232 haberleşme kablonuzla Panelinizin Com1 Portundan Fatek Plc ile haberleşebilirsiniz.
Beijer Paneller ve Fatek PLC'ler için kablo şemasına aşağıdaki linkten ulaşabilirisiniz..
iX Serisi Panelde Haberleşme Ayarlarının yapılması ile ilgili anlatıma aşağıdaki linkten ulaşabilirisiniz.
İyi Çalışmalar..
Beijer panelinizde com1 portu üzerinden Fatek plc ile haberleşebilirsiniz.
İlk olarak Fatek Plc'nize online bağlandıktan sonra port 0 haberleşme parametrelerinizin Baud rate:9600 , Parity: Even,Data bit: 7 Stop Bit: 1 Olarak seçiniz .İX developerda tag sayfasında controller butonuna tıklayarak controlleri Fatek Facon olarak seçiniz.Yine aynı sayfada bulunan settings butonuna basarak İX developerın haberleşeceği fatek plc'deki haberleşme parametrelerini Port COM1 Baudrate:9600,Parity:Even,Databit:7,Stopbit:1 olarak ayarladıktan sonra RS232 haberleşme kablonuzla Panelinizin Com1 Portundan Fatek Plc ile haberleşebilirsiniz.
Beijer Paneller ve Fatek PLC'ler için kablo şemasına aşağıdaki linkten ulaşabilirisiniz..
iX Serisi Panelde Haberleşme Ayarlarının yapılması ile ilgili anlatıma aşağıdaki linkten ulaşabilirisiniz.
İyi Çalışmalar..
-
engineer42
Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak problemim çözülmedi. Denilenleri aynen uygulamıştım zaten linki verilen videoyu izleyerek. Ekrana bi adet checkbox ve bi adet textbox koydum. checkbox smile event de textbox içeriğine Globals.Tags.Tag1.Value.toString(); kodu ile gelen veriyi yazdırmaya çalıştım. Bu kısımda galiba hata yapıyorum. c# script ve Neo.ApplicationFramework ile ilgili doküman da bulamadım sitede.
-
engineer42
Ayrıca haberleşme kablosunu da satıcıdan aldım sorunun ondan kaynaklandığını da düşünmüyorum
Merhabalar,
Öncelikle ilk denemenizi ve ilk kullanımınızda C# kullanmaya çalışmanız sizi çok yanlış yerlere yönlendirebilir. Videolarda ilk videoyu izleyerek bir smile Numeric oluşturmanız ve öyle bir deneme yapmanız gerekir. Denemenize ne kadar çok bilinmeyen sokarsanız o kadar karmaşıklaşır hatanız. Lütfen size daha önceden gönderilen videodaki aşamaları sırayla izleyiniz...
Öncelikle ilk denemenizi ve ilk kullanımınızda C# kullanmaya çalışmanız sizi çok yanlış yerlere yönlendirebilir. Videolarda ilk videoyu izleyerek bir smile Numeric oluşturmanız ve öyle bir deneme yapmanız gerekir. Denemenize ne kadar çok bilinmeyen sokarsanız o kadar karmaşıklaşır hatanız. Lütfen size daha önceden gönderilen videodaki aşamaları sırayla izleyiniz...
-
engineer42
Verilen videoları izledim zaten. İlk gönderilen videonun konu ile alakası yok çünkü modbus haberleşmesi yapmıyoruz (port0 kullanıldığı için). Diğer video ile Teknik3 yazdıkları aynı şeyler. Onları da uyguladım zaten. C# kullanmadan gelen veriyi ekranda göstermemin başka bir yolu varsa onu da deneyebilirim.
Lütfen aşağıdaki telefon numarası ile irtibata geçiniz iyi çalışmalar...
216 366 32 02
216 366 32 02