fatek plc de input dönüştürme
-
halilibrahimmm
fatek plc de input dönüştürme
iyi günler. fbs 24 mar modelinde reel olan x bitini dijital m bitine nasıl çevirebilirim? online modda X biti on/off yapılamadığı içn plc üzerinden input ledlerinin yandığını göremiyorum ve programı simule edemiyorum.iyi çalışmalar
Re: fatek plc de input dönüştürme
Merhabalar,
Winproladder programınızda PLC'nize online bağlı değil iken programınızı similasyon modunda çalıştırabilirsiniz.
Programınızı simulasyon modunda çalıştırdığınızda X girişlerinizin üstüne gelip sağ smile yapıp on-off olarak kontrol edebilirsiniz.Plc online modda iken ise bu girişleri harici bir kontak ile besleyerek input ledlerinin yandığını görebilirsiniz.
İyi Çalışmalar..
Winproladder programınızda PLC'nize online bağlı değil iken programınızı similasyon modunda çalıştırabilirsiniz.
Programınızı simulasyon modunda çalıştırdığınızda X girişlerinizin üstüne gelip sağ smile yapıp on-off olarak kontrol edebilirsiniz.Plc online modda iken ise bu girişleri harici bir kontak ile besleyerek input ledlerinin yandığını görebilirsiniz.
İyi Çalışmalar..
-
halilibrahimmm
mesela ben programı yazarken x girişlerini değil m bitlerini kullanmak istiyorum. örneğin x0 girişi yerine m0 tanımlayıp programın ilerleyen aşamalarında m0 ı kullanacağım. bazı plc lerde şu şekilde mümkün oluyordu; bir tane açık (m) kontak arkasınada bobin bağlayıp onuda (x) aktif ettiğim zaman yeterli oluyordu. artık bütün programı m bitlerden kullanarak yazabiliyordum. bunu yapmamın başka bir yolu var mı? iyi çalışmalar.
Merhabalar,
Sorunuzun daha iyi anlaşılması açısından lütfen şirketi arayınız..İyi Çalışmalar..
0216 366 32 02
Sorunuzun daha iyi anlaşılması açısından lütfen şirketi arayınız..İyi Çalışmalar..
0216 366 32 02