fatek ekran haberlesme hatasi
fatek ekran haberlesme hatasi
iyi gunler fatek marke fbs-20 plc mt8070ier oparator paneli ile haberlesmekte ileriki zamanlarda fatek plc nin programini memory pack ile yeni program yuklemesi yaptim ve ardindan panel plc yanit vermiyor hatasi vermeye basladi plc uzerindeki TX ve RX isiklari yanmiyor. sadece rx isigi bir kac saniyede bir yanip hizli bi sekilde sonuyor. bu problemin nedeni nedir yardimci olursaniz cok sevinirim. programda sadece ufak bi duzeltme yapildi program neredeyse ayni sekilde. yardimci olursaniz cok sevinirim. Iyi calismalar...
Re: fatek ekran haberlesme hatasi
Merhabalar,
Plc'niz HMI ile hangi porttan haberleşiyorsa PLC'ye online bağlanıp port ayarlarını kontrol etmelisiniz.
Plc'deki haberleşme ayarları panel ile aynı olmalıdır.Bunu anlamak içinde HMI programınıda kontrol etmelisiniz.
İyi Çalışmalar..
Plc'niz HMI ile hangi porttan haberleşiyorsa PLC'ye online bağlanıp port ayarlarını kontrol etmelisiniz.
Plc'deki haberleşme ayarları panel ile aynı olmalıdır.Bunu anlamak içinde HMI programınıda kontrol etmelisiniz.
İyi Çalışmalar..
Ilginiz icin cok tesekkur ederim sizden sonkez bi ricada daha bulunmak istiyorum bu soylediklerinizi nasil yapacagimi ufak bi tarif edermisiniz easybuilder den hazirladim hmi programini ve acemiyim soylediginiz port numaralarini vs bulamadim nerden gorup nasil ayarlayabilirim yardimci olursaniz cok sevinirim.
Merhabalar,
Bu durumda kullandığınız HMI'ın türkiyedeki bayisi ile iletişime geçip bilgi alabilirsiniz.
İyi Çalışmalar..
Bu durumda kullandığınız HMI'ın türkiyedeki bayisi ile iletişime geçip bilgi alabilirsiniz.
İyi Çalışmalar..