arkadaşlar selamlar yapacağım bir uygulamada 10 adet hidrolik silindir kontrolü olacak. 60mct plc kullanıyorum.sistemde ki 2 hidrolik silindir ileri ve geri hareket edecek yapacağı hareketlerden ileri yönlü olanında basınç şalteri geri yönde switch ile duracak diğer 8 silindir başlangıç bitişleri switch ile kumanda edilecek.
belirli silindirler belirli swichlerde iken diğer adımlara geçişi sağlanacak.basınç şalteri hakkında bilgi sahibi olmadığım için bu 2 silindirin konum kontrolünü nasıl gerçekleştireceğim.basınç şalterinden nasıl bir bilgi alıyorum ve bunu plc üzerinden nasıl kontrol etmem gerekiyor
biraz karışık anlatmış olailirim.yardımlarınızı bekliyorum
hidrolik piston ve basınç şalteri ile kontrol
Re: hidrolik piston ve basınç şalteri ile kontrol
Merhabalar,
10 adet silindirden 8 adeti switch ile kontrol edilecekse bunu basit plc programı ile yapabilirsiniz.
Uygulamanızda önemli olan 2 adet silindirin basınç kontrolün gelen bilgiyle hareket etmesi.
Burada ihtiyacımız olan basınç şalterinden nasıl bir bilgi alıyorsunuz anologmu digitalmi,
Digital ise özel bir komut kullanmaya gerek olmadığını düşünüyorum.Ama smile ise Aldığınız bilgiyi plc de okumak için bir anolog modulune ihtiyacınız var ve bu bilgiyiyide plc programında LCNV komutu ile Scala yaparsanız silindirlerinizi istediğiniz şekilde kontol edebilirsiniz.Aşağıdaki linkden ilgili örneğe ulaşabilirsiniz.
[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]
İyi Çalışmalar..
10 adet silindirden 8 adeti switch ile kontrol edilecekse bunu basit plc programı ile yapabilirsiniz.
Uygulamanızda önemli olan 2 adet silindirin basınç kontrolün gelen bilgiyle hareket etmesi.
Burada ihtiyacımız olan basınç şalterinden nasıl bir bilgi alıyorsunuz anologmu digitalmi,
Digital ise özel bir komut kullanmaya gerek olmadığını düşünüyorum.Ama smile ise Aldığınız bilgiyi plc de okumak için bir anolog modulune ihtiyacınız var ve bu bilgiyiyide plc programında LCNV komutu ile Scala yaparsanız silindirlerinizi istediğiniz şekilde kontol edebilirsiniz.Aşağıdaki linkden ilgili örneğe ulaşabilirsiniz.
[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]
İyi Çalışmalar..
Re: hidrolik piston ve basınç şalteri ile kontrol
cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim.basınç şalteri üzerinden alacağım değer dijital çıkış oluyor o nedenle smile okuma ve lineer oranlama kullanlmayacak.işimi çözecek.iyi çalışmalar sizede