smile cikis ile pozisyonlama

PLC Paylaşım Platformu
Cevapla
kemaleris83
Mesajlar: 11
Kayıt: 03 Haz 2016, 08:29

smile cikis ile pozisyonlama

Mesaj gönderen kemaleris83 » 17 May 2017, 12:42

Merhaba
smile cikis ile hizli sayici girisini kullanarak pozisyonlama uygulamasi yaptim . Yaklasan enkoder degeri ve set hizina gore kalkis icin ramp2 fonksiyonu kullanildi yavaslama icinde kalan enkoder değerine göre set hızını düşürdüm. Pulse gibi sağlıklı olmadı ancak iş gördü. Benim sormak istediğim bu işi kolayca halledebileceğimiz bir fonksiyon var mı? Pid fonksiyonu gibi bir fonksiyon bu işi görür mü acaba.Teşekkürler.

Teknik3
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye
Mesajlar: 858
Kayıt: 08 Eki 2013, 15:02

Re: smile cikis ile pozisyonlama

Mesaj gönderen Teknik3 » 18 May 2017, 09:19

Merhabalar,
Normalde servoda pozisyon kontrol için 140 nolu HSPSO komutunu kullanıyoruz.
Eğer hassas bir uygulama yapıyorsanız servonuzu pulse dır olarak hspso 140 nolu komut üzerinden kontrol etmenizi öneririm.
Ramp komutu anolog olarak servonuzu kontrol etmede işe yarayacaktır.Bunun dışında servo pozisyon kontrol için kullabileceğiniz yada önerebileceğim bir komut yok malesef.Ancak servo için kendinize bir alt program yapıp bu alt programıda kendinize has bir fonksiyon gibi uyarladığınızda belki istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.PID komutunu set edilen bir değeri yakalamak için kullanabilirsiniz.Ama burda istemediniz zamanlarsa servo hızında birden yavaşlama ve hızlanma olabilir dolayısıyla pek faydalı olacağını düşünmüyorum ama deneyebilirsiniz.
Aşağıdaki linlerden ilgili örneklere ulaşabilirsiniz.
İyi Çalışmalar..

[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız] fonksiyon bloğu

[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız] smile PID

kemaleris83
Mesajlar: 11
Kayıt: 03 Haz 2016, 08:29

Re: smile cikis ile pozisyonlama

Mesaj gönderen kemaleris83 » 18 May 2017, 12:31

Merhaba
Örnek olarak servo yu söyledim ancak bu yöntem ile bir hidrolik yada pnomatik pistonun da pozisyonunu kontrol etmekte kullanabiliriz. Pid fonksiyonu ile dediğiniz gibi sıkıntılar meydana geldi, sanırım en iyisi çalışılacak uygulamaya göre hız ve mesafe için belirli set değerleri tanımlayıp ona göre programı yazmak. Teşekkürler.

Cevapla