PLC Bağlantı Hatası

Operatör Panelleri Paylaşım Platformu
donmezbilek

PLC Bağlantı Hatası

Mesaj gönderen donmezbilek » 22 May 2025, 09:47

iX Developer'da HMI arayüzünü tasarladım, CODESYS üzerinde de programlamayı yaptım. Elimde X2 Extreme 7 HP SC model PLC mevcut.
Sistemde LAN-A portu EtherCAT için kullanılıyor (I/O modülleri bağlı). LAN-B portu üzerinden bilgisayarımla bağlantı kuruyorum.
Bu yapıdayken sistem sorunsuz çalışıyor.

Ancak LAN-B kablosunu bilgisayardan çıkardığımda, HMI ekranında “Controller1: PLC not connected” hatası alıyorum.

İlginç olan şu: LAN-B kablosunu tekrar bilgisayara bağladığımda herhangi bir "Login" ya da program yükleme yapmadan sistem otomatik olarak çalışmaya devam ediyor.

Bu durumun sebebi nedir? HMI'nın PLC’ye bağımlılığı neden LAN-B bağlantısına bağlı kalıyor?
Hedefim, bilgisayarı bağlantıdan çıkardığımda da sistemin (HMI ↔ PLC) çalışmaya devam etmesi.

Teknik2
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Re: PLC Bağlantı Hatası

Mesaj gönderen Teknik2 » 29 May 2025, 12:51

Merhaba,
Protokol olarak "SoftControl Direct Access" seçmeniz gerekiyor. Muhtemelen Codesys ARTI seçtiğiniz için böyle oluyor.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

toxema

Re: PLC Bağlantı Hatası

Mesaj gönderen toxema » 07 Tem 2025, 12:57

[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız] yazdı: [Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]
22 May 2025, 09:47
iX Developer'da HMI arayüzünü tasarladım, CODESYS üzerinde de programlamayı yaptım. Elimde X2 Extreme 7 HP SC model PLC mevcut.
Sistemde LAN-A portu EtherCAT için kullanılıyor (I/O modülleri bağlı). LAN-B portu üzerinden bilgisayarımla bağlantı kuruyorum.
Bu yapıdayken sistem sorunsuz çalışıyor.

Ancak LAN-B kablosunu bilgisayardan çıkardığımda, HMI ekranında “Controller1: PLC not connected” hatası alıyorum.

İlginç olan şu: LAN-B kablosunu tekrar bilgisayara bağladığımda herhangi bir "Login" ya da program yükleme yapmadan sistem otomatik olarak çalışmaya devam ediyor.

Bu durumun sebebi nedir? HMI'nın PLC’ye bağımlılığı neden LAN-B bağlantısına bağlı kalıyor?
Hedefim, bilgisayarı bağlantıdan çıkardığımda da sistemin (HMI ↔ PLC) çalışmaya devam etmesi.
ix tarafında Codesys Arti controller İP ayarına 192.168.1.1 (yada panelin LANB ipsi ne ise) yazmak yerine 127.0.0.1 yazın. PLC panelin içinde olduğu için kendi kendine bağlanacaktır. böylece LAN B takılı olmasa bile sorun olmaz.