IX Developer HistoryTrend ve ona ait StartTime ve EndTime
IX Developer HistoryTrend ve ona ait StartTime ve EndTime
Merhaba, ben IX Developer 2.1 de Datalogger ile bir değeri kayit ediyorum. TrendViewer'i kullanarak başlangıç ve bitiş tarihi seçtiğimde, ekranda o başlangiç ve bitiş tarihteki degerleri rakamsal olarak görmek istiyorum. Bunu nasıl yaparım?
Benim tahminimce script kullanmam gerekiyor. Script help dosyasında TrendHistoryData class'ına ait StartTime ve EndTime özelliklerin buldum , ama onları nasıl kullanacağımı bilemedim. Bu konuda yardımcı olabilirseniz, yada IX Developer 'da script kullanma kılavuzu var ise, verebilirseniz, çok sevinirim.
Saygılarımla Janybek Kubat
Benim tahminimce script kullanmam gerekiyor. Script help dosyasında TrendHistoryData class'ına ait StartTime ve EndTime özelliklerin buldum , ama onları nasıl kullanacağımı bilemedim. Bu konuda yardımcı olabilirseniz, yada IX Developer 'da script kullanma kılavuzu var ise, verebilirseniz, çok sevinirim.
Saygılarımla Janybek Kubat
Re: IX Developer HistoryTrend ve ona ait StartTime ve EndTim
Merhabalar Janybek Bey,
Script kullanmanıza gerek yok. Aşağıdaki örnekten direk ulaşabilirsiniz. Aksiyon olarak ekleyebiliyorsunuz. İyi çalışmalar...
[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]
Script kullanmanıza gerek yok. Aşağıdaki örnekten direk ulaşabilirsiniz. Aksiyon olarak ekleyebiliyorsunuz. İyi çalışmalar...
[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]
Cevabiniz için teşekkür ederim, ama siz bahsettiğiniz örneği ben daha çnce incelemiştim ama orda benin istediğim gibi değil. Benim istediğim ise farklı. Örneğin, ben 01.09.2014 00.00 ile 02.09.2014 00.00 arasındaki değerleri görmek istiyorum. Sizin örnekte sadece bir grafiksel bir gösterge var, ben ise verinin başlangıç ve bitiş tarihteki değerleri bilmek istiyorum ki o iki tarih arasındaki degerler arasındaki farkı hesaplayabiliyim. Mesela 01.09.2014 veri degeri 100 ise 02.09.2014 152 olmuştur. ben farkın 52 olarak bilirim ve hesaplarımda kullanırım. Örneğinizde oyle bir şey yapamıyorum.
Açıkcası galiba ben tam olarak anlayamadım. Sizin istediğiniz şey eğer şu ise
Ben 08.08.2014 ile 09.08.2014 arasındaki değerleri GRAFİKSEL olarak görmek ve bu tarih değerlerini siz seçmek istiyorum diyorsanız o örnekte "Geçmişe Bak" butonuna basarsanız aynı bu işi yapıyor.
Eğer değersel olarak görmek istiyorsanız Action kısmında "Show Trend Viewer Legend" butonu eklediğinizde mouse ile ne zaman ne değerdeymiş görebilirsiniz...
Bunun dışında başka bir sorunuz var ise daha iyi olması için lütfen şirketimizi arayınız...
Ben 08.08.2014 ile 09.08.2014 arasındaki değerleri GRAFİKSEL olarak görmek ve bu tarih değerlerini siz seçmek istiyorum diyorsanız o örnekte "Geçmişe Bak" butonuna basarsanız aynı bu işi yapıyor.
Eğer değersel olarak görmek istiyorsanız Action kısmında "Show Trend Viewer Legend" butonu eklediğinizde mouse ile ne zaman ne değerdeymiş görebilirsiniz...
Bunun dışında başka bir sorunuz var ise daha iyi olması için lütfen şirketimizi arayınız...
Her halde ben anlatamadım. Ben sadece degersel olarak görmek istemiyorum, ben o degerleri balka bir yerde kullanmak istiyorum. Orneğin, ben bir kantarın toplam değerin sürekli olarak kaydediyorum dataloggerde. 01.09.2014 00.00 da bu kantardan 11000 kg mal geçmiştir. 02.09.2014 00.00 da ise bu kantardan 20200 kg geçmiş. Ve ben Trend Viewer ile giridiğim tarih aralığın kullanarak, başlangıç ve bitiş tarihlerindeki değerlerin farkın hesaplayarak, bu iki zaman içinde ne kadar mal geçtiğini ekranda göstermek itiyorum. Ve bunu nasıl yaparım?
Yukarıdaki örneğe devam edersek, kullanıcı üstteki tarihleri seçtiğinde ben ekranda o kullanıcıya aşağidaki gibi değerleri göstermek istiyorum :
Başlangış tarih : 01.09.2014 00.00. ---- Okunan Deger : 11000 kg
Bitiş Tarih : 02.09.2014 00.00. ---- Okunan Deger : 20200 kg
---- Toplam Geçen Değer : 9200 kg
gibi. İnşallah ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Yukarıdaki örneğe devam edersek, kullanıcı üstteki tarihleri seçtiğinde ben ekranda o kullanıcıya aşağidaki gibi değerleri göstermek istiyorum :
Başlangış tarih : 01.09.2014 00.00. ---- Okunan Deger : 11000 kg
Bitiş Tarih : 02.09.2014 00.00. ---- Okunan Deger : 20200 kg
---- Toplam Geçen Değer : 9200 kg
gibi. İnşallah ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Merhabalar Janybek Bey,
Geç cevap için kusura bakmayın. Ancak sizin istemiş olduğunuz sistem yapılabilir ancak yüksek derecede SQL bilgisi istemektedir. Yapmanız gereken durum şu. SQL veri tabanından istediğiniz tarih aralığındaki tüm verileri çağıracaksınız. ve istediğiniz işlemleri yaptıracaksınız. Eğer isterseniz SQL örneği mail atabiliriz.İyi çalışmalar...
Geç cevap için kusura bakmayın. Ancak sizin istemiş olduğunuz sistem yapılabilir ancak yüksek derecede SQL bilgisi istemektedir. Yapmanız gereken durum şu. SQL veri tabanından istediğiniz tarih aralığındaki tüm verileri çağıracaksınız. ve istediğiniz işlemleri yaptıracaksınız. Eğer isterseniz SQL örneği mail atabiliriz.İyi çalışmalar...
Cevabınız için teşekkür ederim. Ve evet, benim istediğim de o zaten. Bir örnek. help dosyadaki komutları nasıl kullanıldığına dair hiç bir bilgi yok. O yüzden bir örnek gönderirseniz çok sevinirim. Mail Adresim : janybek.kubat@besaotomasyon.com yada corvus777@gmail.com
Mail atıldı iyi çalışmalar...
Mail atıldı iyi çalışmalar...