Merhabalar
TIA portal Programından String türündeki bir tagı panele nasıl taşıyabilirim. Adres Datablock ta kayıtlı.
String Adres
Re: String Adres
Merhabalar ,
Tia portal tarafında "optimized block access" tik işareti kaldırılırsa taşıyabilirsiniz..
İyi Çalışmalar..
Tia portal tarafında "optimized block access" tik işareti kaldırılırsa taşıyabilirsiniz..
İyi Çalışmalar..
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Merhabalar,
"optimized block access" tik işareti kaldırılırsa offset kısmında adresi görülür.
Bu sayede register adresini TIA portaldan görebilirsiniz.
IX-Developer yazılımında TAG kısmını tanımlamanız mümkün olur.
İyi çalışmalar.
Sefa Özpınar
www.etarti.com
"optimized block access" tik işareti kaldırılırsa offset kısmında adresi görülür.
Bu sayede register adresini TIA portaldan görebilirsiniz.
IX-Developer yazılımında TAG kısmını tanımlamanız mümkün olur.
İyi çalışmalar.
Sefa Özpınar
www.etarti.com
-
abdulkadircns
Merhabalar
TIA' da Function Block'a ait Data Block offset değerleri görünmüyor onları taşıma yöntemi varmı
TIA' da Function Block'a ait Data Block offset değerleri görünmüyor onları taşıma yöntemi varmı
-
rahmancetin
String Ters yazma
Merhabalar,
Operatör paneli ile bir cihaz arasında haberleşiyorum.
Cihaz kimlik bilgisi adı altında bir string gönderiyor. Adresi 40100 to 40105 arasındadır. Cihazın gönderdiği bilgi 'PBATCH 2.21' dir. Operatör paneli hariç diğer haberleşmelerimde cihazın kimlik bilgisi aynısı gibi geliyor.
Fakat Operatör Paneli bu stringi 'BPTAHC2 2.1' şeklinde okuyor. Haberleştiğim cihazdan H-L değiştirecektim fakat içindeki programı değiştiremedim.
Bu konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.
Operatör paneli ile bir cihaz arasında haberleşiyorum.
Cihaz kimlik bilgisi adı altında bir string gönderiyor. Adresi 40100 to 40105 arasındadır. Cihazın gönderdiği bilgi 'PBATCH 2.21' dir. Operatör paneli hariç diğer haberleşmelerimde cihazın kimlik bilgisi aynısı gibi geliyor.
Fakat Operatör Paneli bu stringi 'BPTAHC2 2.1' şeklinde okuyor. Haberleştiğim cihazdan H-L değiştirecektim fakat içindeki programı değiştiremedim.
Bu konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar ,
Tag sayfası Controller sekmesi Settings'de Little Endian seçeneğini seçiniz.
İyi Çalışmalar..
Tag sayfası Controller sekmesi Settings'de Little Endian seçeneğini seçiniz.
İyi Çalışmalar..
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.