Can Mesajları Modüle Kaydetme hatası

Operatör Panelleri Paylaşım Platformu
AlperCan

Can Mesajları Modüle Kaydetme hatası

Mesaj gönderen AlperCan » 26 Ara 2018, 11:28

Merhaba,

Dokümanlardan edindiğim ve hazır olan excel üzerinden kendi excelimi oluşturdum. Mesajlarımda 'PROT14' protokolünü kullandım. Gerekli yerlede timeout değerimi de kullandım. Mesajları controllera import ettim. Tüm mesajlar geldi. Ancak sisteme bunu yüklediğimde ILD99 ve sonrasındaki değişkenlerin kullanılamadığını uzun denemeler sonucu farkettim. Yani toplam olarak exceldeki ilk 99 satırım ancak kullanılabiliyor. Dökümanlarda bunun hakkında bir bilgi bulamadım.Kayıt edilen CAN ID sınırının 3500 ile sınırlı olduğu yazılı ancak ben 99'u geçemedim. Ek olarak, mesajı ayrı parçalara koyup ILD98 ve ILD99 a kaydettim. Mesajın ILD98 de olan kısmı gelmesine rağmen öteki kısmı gelmemekte. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teknik2
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Re: Can Mesajları Modüle Kaydetme hatası

Mesaj gönderen Teknik2 » 02 Oca 2019, 09:32

Merhabalar,
Konu yurtdışına aktarıldı, gelen cevaba göre bilgilendirileceksiniz.
İyi çalışmalar dileriz.

Teknik2
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Mesaj gönderen Teknik2 » 02 Oca 2019, 16:57

Tekrardan Merhabalar,
Yurtdışından projenin incelenmesi gerektiği bilgisi alındı. Eğer mümkünse projenizi paylaşırsanız, daha net cevaplar alabiliriz.
İyi çalışmalar dileriz.

AlperCan

Mesaj gönderen AlperCan » 03 Oca 2019, 10:59

Tekrar Merhaba,

Kusura bakmayın örnek bir proje hazırlamam biraz sürdü. Ancak istediğim hataların kolayca görülebileceği bir proje hazırladım. Sadece receive etmek için bir excel oluşturdum. PROT14 kullandım bütün mesajlarımda. Byte olarak belirledim tiplerini. Aslında sıkıntı Message59 ve Message60 için mevcut. Öteki mesajları denemek için koydum. Message59'un son byte ı ILD99'a denk geldiği için mesaj gelse bile son byte'a veri düşmüyor. Message60 komple ILD99'dan sonra olduğu için oraya mesaj zaten hiç gelmiyor. Taglar silinip excelde messageların yeri değiştirildiğinde de ILD99 ve sonrası hata vermeye devam ediyor. Yani sadece exceldeki ilk 99 tag kullanılabiliyor. Dökümanlarda böyle bir sınırlamaya rastlamadım. Bu sıkıntı çözülebilirse çok sevinirim. İyi çalışmalar dilerim.

Ek: Kullandığım panel x2 control
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

AlperCan

Mesaj gönderen AlperCan » 28 Oca 2019, 19:49

Merhaba,
Konuyla ilgili yurt dışından bir haber geldi mi acaba ?

Teknik2
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Mesaj gönderen Teknik2 » 29 Oca 2019, 00:41

Merhabalar,
Konu inceleniyor, henüz bu sorunla ilgili yanıt alamadık. Yarın ilk iş olarak yurt dışına hatırlatma yapıp, size yanıt sağlayacağız.
İyi akşamlar dileriz.