serial haberlesme

Operatör Panelleri Paylaşım Platformu
creavit11

Re: serial haberlesme

Mesaj gönderen creavit11 » 14 Mar 2019, 10:05

elimde seri port programı var zaten, simülasyonda sıkıntı yaşamıyorum verileri okuyup gönderebiliyorum, ancak panele yükledigimde bilgisayar veye herhangi bir işlemci ile haberlesmeye calıstıgımda skntı yasıyorum.

Teknik3
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Mesaj gönderen Teknik3 » 14 Mar 2019, 17:24

Merhabalar,

Program bizde panele atınca çalışmaktadır. Kablonuzu kontrol etmenizi öneriyorum.
Kablo şemasına ekten ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar dilerim
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

creavit11

Mesaj gönderen creavit11 » 19 Mar 2019, 10:47

Öncelikle cevabınız icin teşekkürler,kendi geç cevabım için ise kusura bakmayın,bir kaç sey deniyordum.
seriport write array olarak göndermeye calısıyorum
byte[] data = new byte[] { 1, 2, 3, 4, 5 };
port.Write(data, 0, data.Length);
c#'da gönderim bu şekilde.hata almıyorum ancak veri gönderip okuyamadım array şeklinde.(String olarak gönderip alabiliyorum).

Saygılar..

Teknik3
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Mesaj gönderen Teknik3 » 21 Mar 2019, 10:00

Merhabalar,

HMI'larımızda seri haberleşme ile Byte Array gönderebilirsiniz. String olarak haberleşme sağlayıp byte arrayda sıkıntı yaşamanızın sebebi başka bir problem olabilir. Eğer byte array gönder al yapmaya çalıştığınızda projeniz çöküyorsa işleminizi try/catch blokları içerisinde yazmayı deneyebilirsiniz.

Yine de bir sonuca ulaşamazsanız projenizi teknikdestek@beijerelektronik.com.tr adresine yaşadığınız sorunun detaylı açıklaması ile beraber gönderebilirseniz biz de incelemesini yapabiliriz.

İyi çalışmalar dilerim.

creavit11

Mesaj gönderen creavit11 » 21 Mar 2019, 16:06

Konu uzadı biliyorum biraz konudan konuya da atlıyorum son bir sorum daha var o da script modülleri ile ilgili 2 tane script modülüm var teki zaten serihaberlesme modülü (örnektekine benzer) digerini de ben ekledim.Eklediğim modüldeki tanımladım sınıfı ve tüm methodlarını public yaptım ancak diger script modülünden ya da screen scriptden erişemiyorum bu methodlara.

Teknik3
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Mesaj gönderen Teknik3 » 21 Mar 2019, 16:13

Merhabalar,
Forum konusunu farklı başlıklar altında açabilirsiniz.
Ayrıca, C# konusunda bizlerde belli bir noktaya kadar çalışma yapıyoruz. Bulamadığımız ve bilemediğimiz konularda internetten araştırma yapıyoruz ya da yurtdışına talebi iletiyoruz. Bir çözüm var ise sizlerle paylaşıyoruz. Sizden ricam talebinizi ve isteklerinizi teknikdestek@beijerelektronik.com.tr 'ye ya da (0216 366 32 02) numarasında iletişim kurabilirsiniz.gönderirseniz, daha fazla yardımcı olabiliriz.
Sorunuzu yukarıdaki ayrıntılı olarak yukarıdaki mail adresine gönderebilir misiniz?
İyi çalışmalar dileriz.