beijer panel ile hız kontrol cihazı modbus haberleştirme

Operatör Panelleri Paylaşım Platformu
hsynglbhr

beijer panel ile hız kontrol cihazı modbus haberleştirme

Mesaj gönderen hsynglbhr » 05 Kas 2019, 09:59

Beijer paneli hız kontrol cihazı ile haberleştirmek istiyorum.Bağlantı şeması ve haberleşme ayarlarını nasıl yapabilirim.

Teknik3
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Re: beijer panel ile hız kontrol cihazı modbus haberleştirme

Mesaj gönderen Teknik3 » 05 Kas 2019, 10:30

Merhabalar,

Panel projenize Modicon Modbus Master controllerını eklemeniz ve haberleşme ayarlarınızı kullanacağınız hız kontrol cihazınıza göre ayarlamanız gerekmektedir. Kablo şemasına ekten ulaşabilirsiniz.
KabloSemasi_base.JPG
İyi çalışmalar dileriz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

hsynglbhr

Mesaj gönderen hsynglbhr » 06 Kas 2019, 10:06

Elimdeki sürücü ethernet ile haberleşiyor bilgisayara da usb ile bağlanıyorum arada usb to rs485 converter kullanıyorum panelin panele bağlanmadan direk run deyip testini bilgisayardan yaptırıp sürücüyü çalıştırmak istiyorum.Bir de tag kısmına hangi modbus adreslerini neye göre yazabilirim.

Teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

Teknik3
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Mesaj gönderen Teknik3 » 06 Kas 2019, 10:26

Merhabalar,

Öncelikle iX Developer'a girdikten sonra Project sekmesindeki Settings'e tıklayarak açılan sayfadan panel tipinizi "PC" olarak değiştirmelisiniz.
Bu değişikliği yaptıktan sonra haberleşme ayarlarınıza girerek bilgisayarınıza taktığınız USB çeviriciyi bilgisayarınız hangi COM portundan görüyorsa COM port ayarlarınızı ve baud ayarlarınızı bilgisayarınızdaki ayarlara göre yapmalısınız.
Bu ayarları bilgisayarınızın Aygıt Yöneticisi sayfasından bulabilirsiniz.
Modbus adreslerinizi elinizdeki sürücünün datasheetinden bulabilirsiniz.
Adresler beijer tarafına hangi formatta yazılacağına ekteki resimden ulaşabilirsiniz.
Tüm ayarlar tamamlandıktan sonra Project sekmesinden Run komutunu çalıştırarak online olarak denemelerinizi bilgisayarınızdan yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar dilerim.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

hsynglbhr

Mesaj gönderen hsynglbhr » 07 Kas 2019, 12:10

Yardımınız için teşekkür ederim çok işime yaradı.Yalnız şimdi şöyle bir sıkıntım var hız kontrol cihazına veri gönderebiliyorum istediğim hızda çalıştırıyorum,kalkış ve duruş rampalarını değiştirebiliyorum vs. ama bu kayıtlı verileri okuyamıyorum.Read/Write olması gerekenleri gerekli şekilde ayarladım panel tarafında şimdiden tekrar teşekkür ederim.

İyi çalışmalar.

Teknik2
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Mesaj gönderen Teknik2 » 07 Kas 2019, 14:13

Merhabalar,
Sürücünüzün okuma adresleri farklı olabilir mi ? Bunu kontrol etmeniz yeterli olacaktır.
İyi çalışmalar.

hsynglbhr

Mesaj gönderen hsynglbhr » 07 Kas 2019, 14:59

tek panel ile 2 sürücü kontrolü yapmak istiyorum parametre ayarlarını nasıl yapmalıyım

Teknik2
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Mesaj gönderen Teknik2 » 07 Kas 2019, 15:14

Merhabalar,
Ekli resimleri takip edebilirsiniz. 1. resimde Comport kısmını COM2 485 yapmayı unutmayınız. 2. resimde default station "0" bırakılacaktır. 3. resimde ise adreslemeleri cihazlarınıza vereceğiniz istasyon numaralarına göre 1:400xx ve 2:400xx oluşturmanız gerekmektedir. Kablo 1(+), 6 (-) olarak ayarlanacaktır.
İyi çalışmalar.

hsynglbhr

Mesaj gönderen hsynglbhr » 07 Kas 2019, 16:03

Yardımlarınız için teşekkür ederim.İyi çalışmalar.