MODBUS TCP/IP
MODBUS TCP/IP
Merhabalar beijer scada ile STM32F4 ile modbus tcp/ip üzerinden haberleşmeye çalışıyorum. Beijer üzerinden data gonderebiliyorum, ancak kontrolcü tarafından yazılan data ekrana gelmiyor. Yapmam gereken herhangi bir ayar var mıdır ya da beijerin data okuma mantıgı nasıl?
Re: MODBUS TCP/IP
Merhabalar . Beijer varsayılan olarak yazdığınız adresleri okur ve okuduklarını taga yazar.Eğer siz taga bir değer yazarsanız bu yazma işlemini modbus slave cihaza da yapmaya çalışır. Eğer adres yazılabilir bir alan ise işlem başarılı olur eğer yazılamayan bir alan ise
hata mesajını ekranda gösterir.illegal function code
Merhabalar
Öncelikle cevabınız için teşekkürler.
Ancak, Beijer 'den datayı yazabiiliyorum, herhangi bir hatada almıyorum ancak beijerden datayı okuyamıyorum.Yardımcı programlarla modbus poll v.s hem yazıp hem okuyabiliyorum.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler.
Ancak, Beijer 'den datayı yazabiiliyorum, herhangi bir hatada almıyorum ancak beijerden datayı okuyamıyorum.Yardımcı programlarla modbus poll v.s hem yazıp hem okuyabiliyorum.
Merhabalar .
Eğer herhangi bir hata almıyor iseniz beijer cihaz üzerinden bir adres alanını okuyor demektir. Okuduğunuz ve yazdığınız adres aynı mı yoksa farklı mı. Eğer aynı adres iseler ekstra bir şey yapmanıza gerek yok eğer okuma yaptıpınız ve yazma yaptığınız adresler farklı ise yazdığınız adresin bir üstünü ve bir alt adresini de deneyin.
Eğer herhangi bir hata almıyor iseniz beijer cihaz üzerinden bir adres alanını okuyor demektir. Okuduğunuz ve yazdığınız adres aynı mı yoksa farklı mı. Eğer aynı adres iseler ekstra bir şey yapmanıza gerek yok eğer okuma yaptıpınız ve yazma yaptığınız adresler farklı ise yazdığınız adresin bir üstünü ve bir alt adresini de deneyin.