Merhaba,
iX T7F-2 HMI'da NMEA 0183 protokolü üzerinden geminin VDR cihazına bilgi aktarmak istiyorum. Aktarmak istediğim bilgi geminin seyir fenerlerinin (navigation lights) durumu ile ilgili. NMEA protokolünün dökümanını incelediğimde navigation lights bilgisi için "NL" kodunun kullanılması gerektiği belirtilmiş ( http://www.catb.org/gpsd/NMEA.txt ). iX developerdaki NMEA kontrolörünün yardım dökümanını incelediğimde ise sadece GPS cihazları ile haberleşmede kullanılacak adreslerden bahsedilmiş. Acaba PLC'den HMI'ya gelen seyir feneri datalarını (bit) bu protokol ile cihaza istediğim şekilde aktarabilmem mümkün mü ?
NMEA 0183 Kontrolörü
Re: NMEA 0183 Kontrolörü
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Merhabalar ,
Kullandığınız VDR cihazı modbus protokolünü destekliyormu.Yada başka bir protokol..
Şu an için Direk olarak NL kodunu kullanarak HMI üzerinden VDR cihazına bilgi aktaramayız ..
Dediğiniz gibi malesef mevcut nmea 0183 protokolü direk olarak bu adresi içermiyor..
VDR cihazınız CANBUS Protokolünü destekliyorsa İX'de FreeCAN protokolü Kullanılabilir.
Daha fazla detay için lütfen şirketi arayınız. 0216 366 32 02
İyi Çalışmalar..
Kullandığınız VDR cihazı modbus protokolünü destekliyormu.Yada başka bir protokol..
Şu an için Direk olarak NL kodunu kullanarak HMI üzerinden VDR cihazına bilgi aktaramayız ..
Dediğiniz gibi malesef mevcut nmea 0183 protokolü direk olarak bu adresi içermiyor..
VDR cihazınız CANBUS Protokolünü destekliyorsa İX'de FreeCAN protokolü Kullanılabilir.
Daha fazla detay için lütfen şirketi arayınız. 0216 366 32 02
İyi Çalışmalar..
Merhaba,
Cevabınız için teşekkürler. Maalesef VDR cihazır sadece RS portu bulunduruyor. Script kodu ile ekrandan , her bir saniyede belirli dataları, tanımlanacak bir cümle yapısı içerisinde seri porttan aktarma şansımız var mıdır peki?
Cevabınız için teşekkürler. Maalesef VDR cihazır sadece RS portu bulunduruyor. Script kodu ile ekrandan , her bir saniyede belirli dataları, tanımlanacak bir cümle yapısı içerisinde seri porttan aktarma şansımız var mıdır peki?
Merhabalar,
Aşağıdaki linkten örneklere ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar...
[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]
Aşağıdaki linkten örneklere ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar...
[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]
Merhaba,
Çalışmaları inceledim ancak yazılım konusunda maalesef çok bi bilgim yok. o yüzden script kodlarında tam olarak nelerin yapıldığını anlayamadım. Acaba yardım alabileceğim bir döküman var mıdır? Veya sizin yardımcı olma şansınız var mı?
Çalışmaları inceledim ancak yazılım konusunda maalesef çok bi bilgim yok. o yüzden script kodlarında tam olarak nelerin yapıldığını anlayamadım. Acaba yardım alabileceğim bir döküman var mıdır? Veya sizin yardımcı olma şansınız var mı?