Log tutmayla alakalı çeşitli sorular

Operatör Panelleri Paylaşım Platformu
farukk

Log tutmayla alakalı çeşitli sorular

Mesaj gönderen farukk » 16 Eki 2018, 11:46

İyi günler bir müşterimin log tutma ile ilgili istekleri var cevaplarsanınz sevinirim.
1.) panelde datalogger ile tutuğum logları 5dk dabir yada 10 dk da bir panel hafızasına export etmek istiyorum. (buton kullanarak yaptım fakat otomatik kendi belli sürede yapmasını istiyorum) bunun için schedule kullandım fakat oradada dakikada bir günde bir gibi secenekler var esnek gelmedi bana.
2.) log saatlerini 24 saat formatında istiyorum am pm olmasın.
3.) csv dosyasında ilk sütun log numarası, bunun olmasını istemiyorum sadece tarih saat ve log kayıtları olsun.
4.) müşterimin bir yazılım firması ile anlaşması var. Bu firma benim export ettiğim dataları ftp üzerinden alarak (kendi yazılımları ile) işlemek istiyorlar. file zilla ile ben ulaşıyorum bu verilere, firmanın geliştirdiği yazılımla da ulaşması mümkün müdür?

Teknik2
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Re: Log tutmayla alakalı çeşitli sorular

Mesaj gönderen Teknik2 » 16 Eki 2018, 22:48

Merhaba,
1) Log'ları Scheduler'a bağlı evet yapabiliyorsunuz. Ancak; Scheduler'ın size sunduklarını uygulamanız dışında, istediğinizi PLC'de yazacağınız program algoritması ile sağlayabilirsiniz. Ya da iyi bir C# method yöntemlerine hakim olmalısınız. Bunun için Scheduler örneğini ekliyorum.
2) Log işlemleri için 24 saat için; iX Developer içinden System-Date-Time-Region kısmında sol en köşede yer alır, oradan GMT+3 ve Ülke olarak "United Kingdom" ayarlamalısınız.
3) Operatör panellerin içerisinde "Database.db" dosyası Datalogger içerisinde tutulmaktadır. Bu bir SQLite Database tablosudur, bunun konfigüre edebilmeniz için, C# tarafında kod yazmalısınız.
4) Panellerin içindeki Database(Excel) dosyalarına FileZilla gibi Third smile yazılımlardan ulaşabilrsiniz. Müşterinizin programı FTP mantığı ile çalışıyorsa dosyalar erişebilirsiniz. Bunun için System-Servers menüsünden FTP kullanıcı adı ve şifre oluşturmanız yeterlidir.

İyi akşamlar dileriz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.