Log in

Operatör Panelleri Paylaşım Platformu
nasilelektrik

Log in

Mesaj gönderen nasilelektrik » 01 Haz 2020, 11:20

Merhabalar ekran açılır açılmaz log in sayfasının gelmesini istiyorum. Normalde şifre ekranının gelmesi için bir butona log in ataması yapmamız gerekiyor. Ben direk olarak şifre ekranının gelmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Teknik2
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Re: Log in

Mesaj gönderen Teknik2 » 01 Haz 2020, 11:23

Merhabalar,
Ekli resimdeki aksiyonu vermeniz yeterlidir.
İyi çalışmalar.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

nasilelektrik

Mesaj gönderen nasilelektrik » 01 Haz 2020, 11:28

Teşekkürler. Peki direk olarak log in girişi geldi. Farklı kullanıcı girişine göre farklı sayfaların gösterilmesini istiyorum. Bu işlemi nasıl yapabilirim?

Ayrıca ukarıdaki gibi bir kullanımda cancel tıklayınca sayfa yine kullanılabilir oluyor. Sayfadaki aksiyonları yine görebiliyor kullanıcı. Bunu istemiyorum

nasilelektrik

Mesaj gönderen nasilelektrik » 01 Haz 2020, 14:30

Acaba yazdıklarım mümkün mü? Ayrıca herahngi bir numeric box a rakam ya da string girerken rakamların güvenlik açısından yıldızlı görünmesini sağlayabilir miyim ?

Teknik3
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Mesaj gönderen Teknik3 » 02 Haz 2020, 13:58

Merhabalar,

Normalde AnaSayfa olarak kullandığınız sayfaya kullanıcı girişi ataması yapamıyorsunuz. Bunun için öncelikle projenize boş bir başlangıç sayfası ekleyerek sayfada herhangi bir yere tıklandığında eski ana sayfa olarak kullandığınız sayfanın açılmasını sağlayabilirsiniz. Eski anasayfanızın security group kısmından hangi kullanıcı gruplarının girmesini istiyorsanız o kullanıcıları ayarlayabilirsiniz bu şekilde asıl ana sayfanızın sadece istediğiniz kullanıcı grupları tarafından erişilebilir olmasını sağlayabilirsiniz.

Farklı kullanıcı girişine gire farklı sayfa gösterilmesi için script kullanmanız gerekmektedir. Öncelikle Projenize bir adet System Tag'i eklemelisiniz. Bu system Tagi Current User isimli tag olmalı. Bu tag en son sisteme giriş yapan kullanıcının ismini içerisinde saklar. Sonrasında Tag sayfasının script bölümüne girerek CurrentUSer Tag'inin value change aksiyonunu oluşturmalısınız. Bu aksiyon içerisinde son kullanıcı ismi kontrolü sağlanarak sayfa gösterme işlemi yapılabilir. Örnek kod aşağıdaki gibi olmalıdır.

Kod: [Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]

void SystemTagCurrentUser_ValueChange(System.Object sender, Core.Api.DataSource.ValueChangedEventArgs e)
		{
			if (SystemTagCurrentUser.Value == "Administrator")
			{
				Globals.Screen1.Show();
			}
			else if (SystemTagCurrentUser.Value == "Operator")
			{
				Globals.Screen2.Show();
			}
		}
Son olarak yazılan yazının yıldızlı olarak gözükmesi için aşağıdaki yazı tipini bilgisayarınız ekleyip kullanabilirsiniz.
https://github.com/davidagraf/passwd/bl ... ssword.ttf

İyi çalışmalar dilerim.