Merhaba. Birkaç konuda sizden yardım rica edeceğim.FBS 40 Ma plc ve B21AD smile modülüm var. Modülü taktığımda PLC modülü tanımıyor. Programın I/O kısmında modül görünmüyor. Ayrıca smile giriş ve çıkışları 0-20 mA veya 0-10 v olarak nasıl ayarlayabilirim ?
Saygılarımla.
smile giriş ve çıkış
smile giriş ve çıkış
En son sehriyar tarafından 31 Ağu 2014, 08:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Re: smile giriş ve çıkış
Merhabalar Sehriyar,
Ürünü eğer I/O Configuration kısmında göremiyorsanız Sağ tıklama ve Load From PLC seçeneğini tıklayın. Hala gelmediyse üründe arıza var demektir bize yollamanız gerekiyor.
Bağlantısını ise aşağıdaki resimde bulabilirsiniz. Anlatmak gerekirse
0-10V bağlayacaksanız
VI0 - +V DC
GND - -V DC
2. 0-10V bağlayacaksanız
VI1 - +V DC
GND - -V DC
0-20mA veya 4-20 mA bağlayacaksanız
II0 - +Akım
GND - -Akım
Diğer akım ve çıkış aynı şekilde bağlanacaktır. İyi çalışmalar...
Ürünü eğer I/O Configuration kısmında göremiyorsanız Sağ tıklama ve Load From PLC seçeneğini tıklayın. Hala gelmediyse üründe arıza var demektir bize yollamanız gerekiyor.
Bağlantısını ise aşağıdaki resimde bulabilirsiniz. Anlatmak gerekirse
0-10V bağlayacaksanız
VI0 - +V DC
GND - -V DC
2. 0-10V bağlayacaksanız
VI1 - +V DC
GND - -V DC
0-20mA veya 4-20 mA bağlayacaksanız
II0 - +Akım
GND - -Akım
Diğer akım ve çıkış aynı şekilde bağlanacaktır. İyi çalışmalar...
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Modülün arızalı olmasına pek ihtimal vermiyorum. Çünkü çalışan başka PLC'den sökmüştüm.PLC'nin modülü tanımama gibi bir durum olabilir mi ?
Merhaba,
Enerji altındayken takma işlemini yapmıyorsunuz değil mi? Enerji kapalıyken takıp sonra bağlanmayı denediniz mi? Birde plc yi fabrika ayarlarına alıp deneyebilir misiniz.
Enerji altındayken takma işlemini yapmıyorsunuz değil mi? Enerji kapalıyken takıp sonra bağlanmayı denediniz mi? Birde plc yi fabrika ayarlarına alıp deneyebilir misiniz.
Merhaba.
Enerji altında modül söküp takmadım.Küçük bir araştırmada PLC OS Update yapınca tanıyabildiğini gördüm.Deneyip sizi bilgilendiririm.
Saygılarımla.
Enerji altında modül söküp takmadım.Küçük bir araştırmada PLC OS Update yapınca tanıyabildiğini gördüm.Deneyip sizi bilgilendiririm.
Saygılarımla.
OS update işlemini yapınca PLC modülü tanıdı. Açıkçası update işleminden mi yada başka nedenden mi tanıdığından emin değilim. Önemli olan çalışması.
Kolay gelsin.
Kolay gelsin.
Bilgilendirme mesajınız için teşekkür ederiz. OS update bilgilerine ve resimli anlatımına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz... İyi çalışmalar...
[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]
[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]