fatek fbe 28mc hsc
-
gokhanayko
fatek fbe 28mc hsc
öncelikle merhaba.yeni başladım fatek plc öğrenmeye ve elimde fatek fbe 28mc plc var.sorum plc ye encoder ı bağladım.status bölümünde saydığını da grebiliyorum.benim istediğim encoder a bir değer vericem ve bu değere geldiğinde çıkış (coil) aktif olucak encoder saymayı bitirip (clear)resetlenicek ve de bu tekrarlanıcak.
Re: fatek fbe 28mc hsc
Merhaba..
Forumumuzda yapmak istediğiniz uygulama ile ilgili örnek mevcuttur.
Aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz...
[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]
Forumumuzda yapmak istediğiniz uygulama ile ilgili örnek mevcuttur.
Aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz...
-
gokhanayko
kusura bakmayın ama tekrar tekrar baktım ya ben anlayamadım veya göremedim.linkini gönderirseniz veya nasıl yapacağımı söylerseniz sevinirim.fun 93 açtığımda bende (S : The source data for writing) gözükmüyor sadece cn ve d var burdamı sorun veya r4098 den girdiğim değeri set reset ten mi yoksa interrupttan mı yapacağım.çıkış verip resetlemesi için.teşekkürler
Merhabalar,
Linklere yukarıdaki cevaptan ulaşabilirsiniz. Sıfırlama olayına gelince, eğer HSC0 - HSC3 arasını kullanıyorsanız aşağıdaki linkteki özel bitlerle (Software Clear) temizleyebilirsiniz. HSC4 - HSC7 arasını kullanıyorsanız direk içerisine zaten değer yazabilirsiniz. Karşılaştırmaları ise < > şeklinde fonksiyonlar ile kullanabilirsiniz. İyi çalışmalar...
Linklere yukarıdaki cevaptan ulaşabilirsiniz. Sıfırlama olayına gelince, eğer HSC0 - HSC3 arasını kullanıyorsanız aşağıdaki linkteki özel bitlerle (Software Clear) temizleyebilirsiniz. HSC4 - HSC7 arasını kullanıyorsanız direk içerisine zaten değer yazabilirsiniz. Karşılaştırmaları ise < > şeklinde fonksiyonlar ile kullanabilirsiniz. İyi çalışmalar...
-
gokhanayko
merhaba.elimdeki plc fbe 28mc v3.80 sanırım versiyon desteklemiyor dediklenizi ve örneklerinizi...fun 93 komutunda S girişi ve karşılaştırmalar desteklemiyor yok benim programda.Versiyon yüklseltme varmıdır bu plcde? ve m1941 registerini nasıl aktif edebilirim? benim istediğim encoder verdiğim değere geldiğinde M1941 aktif (clear) olup Y den çıkış almak istiyorum ve bu bir döngü olucak.yardımlarınız için Teşekkürler...
Merhabalar,
Çok küçük bir örnek yaptık ektedir. İyi çalışmalar...
Çok küçük bir örnek yaptık ektedir. İyi çalışmalar...
-
gokhanayko
çok teşekkür ederim paylaştığınız bilgiler için...