Elimde bir adet iXT7F-2 HMI ve S7-1200 PLC var. PLC ile HMI sorunsuz bir şekilde haberleşiyor. PLC'den okuduğum dataları aynı zamanda başka bir cihaz üzerinden MODBUS ile okumak istiyorum. Siemens Plc'lerde modbus haberleşme için ek modül gerektiği için modbus haberleşmesini HMI ekran üzerinden yapmak istiyorum. Bunun için sanırım iX Developer programında dataların modbus adreslerini ayarlamak gerekiyor. Ancak bunu nasıl yapmam gerektiğini tam olarak çözemedim. Modbus haberleşmesini test etmek için Modbus Poll yazılımını kullanıyorum.
iX developer programında PLC dışında Controller 1 adında bir kontrolör daha tanımladım ve Modbus Master olarak seçtim. Controller 2 ise PLC için tanımlandı. Ayarlarını şu şekilde yaptım.

Tags kısmında ise modbus adreslerini şu şekilde tanımladım

Kullandığım modbus poll programında ise haberleşme ayarlarını şu şekilde ayarladım

Programdan 10001 adresinde datayı okumak için şöyle bir istek gönderiyorum:

Modbus haberleşmesi için ICP CON markalı USB to RS-232/422/485 converter kullanıyorum. Converterın RS485 çıkışındaki Data+ yı ekranın COM3/4 portunda 1 nolu pine, Data- yi ise 6 nolu pine giriyorum.
Ancak bağlantı ayarlarında sorun var sanırım ve ekran Controller 1: comm err station 1 hatası alıyorum. Acaba nerede hata yapıyorum?