modbus_tcp

PLC Paylaşım Platformu
servetd

modbus_tcp

Mesaj gönderen servetd » 05 Kas 2015, 09:50

iyi günler
ben bir adet fbs 10 mat 2 cpu aldım bir adette ethernet modulu aldım . cihaa bağlantıda bir sıkıntı yaşamıyorum
ama ne ettimse modbus tcp yi bir türlü beceremedim . normalde rtu master olarak haberleşeceğim ama portta master seceneğini bulmadım. client-server mimarisine göre client ayradım gene bilgi alamadım acaba dikkat etmem gereken extra bişi varmıdır yada şöle diyeyim nelere dikkat etmeliyiz .

Teknik3
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Re: modbus_tcp

Mesaj gönderen Teknik3 » 05 Kas 2015, 10:25

Merhabalar ,
Kullandığınız plc'nin Modbus master yada slave olması durumunda yapılması gereken ayarlara aşağıdaki linkden
ulaşabilirsiniz.Örnekte 150 nolu M-bus fonksiyonu yerine 151 nolu clink komutu kullanılmıştır.
Aşağıdaki linkden M-BUS ile ilgili örnek video ve dökümana ulaşabilirsiniz.
İyi Çalışmalar..

Modbus örneğine aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz..

[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]

Fatek Plc'de kullanılan modbus adreslerine aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz..

Fatek Plc Master-Slave için yapılması gereken ayarlara aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz..

servetd

Mesaj gönderen servetd » 06 Kas 2015, 16:53

iyi günler bir ka sorum olacaktı
1-ethernet modulunu modbus tcp için ayarladık. bunun kaç numaralı port olduğunu nasıl anlıyacağız.
2-modbus errolarını nasıl anlıyacağız error nosunu nasıl okuyabliriz.
3- master olark ayarlamak isterisek fatek oplclerde master client mi yoksa server midir
teşekkür ederim
burada port 2 diyor ama ben halen haberleşemedim

Teknik2
Beijer Türkiye
Beijer Türkiye

Mesaj gönderen Teknik2 » 06 Kas 2015, 17:08

Merhabalar,
1. Portları yine Fatek Ethernet Module Configuration Tool'da görebilirsiniz (1.png). Standart olarak Modbus portu 502'dir.
1.png
2. PLC'ye online olduktan sonra Modbus fonksiyonunuzun üzerine 1 kere tıklayarak seçin ve klavyeden "z" tuşuna basın. Üst taraftaki "Monitor" butonuna tıklıyarak hatanızı görebilirisiniz.

3.Client: Master, Server: Slave demektir.

İyi çalışmalar...
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.