Merhaba,
Hazirladigim uygulamada AuditTrail ile log tutuyorum. Flash bellek icerisine olusturulan bu dosyayi gorebiliyorum. Dosya olusturmada bir problem yasamadim. Bu .db uzantili dosyayi maile ek olarak ekleyip gondermek istiyorum.
Mail ayarlarimi yaptim. IP ayarlarimi yaptim. Mail gonderebiliyorum ancak ekler ulasmiyor. Mail sadece baslik ve icerik kisminda yazdigim metinleri iceriyor. Bu islemleri yaparken asagidaki linkten faydalandim.
[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]
Sanirim benim sorunum Eke ait dosya yolunu dogru bir sekilde verememem.
Eger mumkunse guncel bir ornek uygulama paylasabilir misiniz?
AuditTrail ile olusturulan Log Dosyasını Mail Atma
-
tataskiran
Re: AuditTrail ile olusturulan Log Dosyasını Mail Atma
Merhabalar,
2 sebepten ötürü Database.db dosyasına ulaşamazsınız. 1. sebep dosya Temp (System) dosyasının içerisindedir ve panelde administrator olmadığınız sürece erişemezsiniz. Bunun içinde yapılması gerekenler biraz meşakkatlidir. Ama asıl sebep 2. sebeptir. 2. sebep Database dosyanız sürekli olarak paneliniz tarafından kullanılmaktadır. Yani arkaplanda açıktır. Açık olan bir dosyayıda gönderemezsiniz. Sizin yapmanız gereken database dosyanızı export edip CSV dosyası haline getirmek ve sonrasında göndermektir. Diğer türlü yapacağınız sistemde sorun yaşarsınız. Örnek olarak dosya uzantınızı aşağıda bulabilirsiniz. iyi çalışmalar...
2 sebepten ötürü Database.db dosyasına ulaşamazsınız. 1. sebep dosya Temp (System) dosyasının içerisindedir ve panelde administrator olmadığınız sürece erişemezsiniz. Bunun içinde yapılması gerekenler biraz meşakkatlidir. Ama asıl sebep 2. sebeptir. 2. sebep Database dosyanız sürekli olarak paneliniz tarafından kullanılmaktadır. Yani arkaplanda açıktır. Açık olan bir dosyayıda gönderemezsiniz. Sizin yapmanız gereken database dosyanızı export edip CSV dosyası haline getirmek ve sonrasında göndermektir. Diğer türlü yapacağınız sistemde sorun yaşarsınız. Örnek olarak dosya uzantınızı aşağıda bulabilirsiniz. iyi çalışmalar...
Kod: [Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]
attachment.Text=@"FlashDrive\Project\Project Files\DatabaseExport\Data Loggers\DataLogger1.csv";-
SelcukMola
Peki mail atmak için alarm distrubition haricinde bir yöntem var mıdır ?
-
tataskiran
Tesekkur ederim. Ben problemimi cozdum.
Iyi calismalar dilerim.
Iyi calismalar dilerim.
Alarm distrubiton dışında başka bir yöntem yoktur ancak neden ihtiyacınız olduğunu yazabilirseniz daha detaylı yardımcı olabiliriz.