indüktif sensörle devir hesabı
-
fatihsipka
indüktif sensörle devir hesabı
merhabalar, spd komutuyla 1 saniyede yaklaşım sensöründen gelen palsleri okuyorum. bana saniyede 114 bilgisi veriyor. ancak bunu dakikaya dönüştürmek için 60 ile çarptığımda bana saniyedeki her 1 değişimle dakikada 60 olarak değiştiriyor. Spd ile dakikalık ölçüm yaptığında da her seferinde 1 dakika beklemem gerekiyor. Bunu aktüel olarak hesaplamanın bir yolu var mıdır ? yani her saniye bana dakikalık deviri verecek ama 60 60 artıp azalmadan 1 veya 2 fark olacak şekilde istiyorum. Çok araştırdım ama her yerde 60 ile çarpıyorlar veya 60 saniyelik tepkilerle ölçüyorlar.
Re: indüktif sensörle devir hesabı
Merhabalar,
Aşağıdaki linkten SPEED komutunun kullanımına bakabilirsiniz. Sorunuza gelecek olursak, her 1 saniyede "114" değeri alıyorsunuz ve bu değer *60 yapıldığında, "6840" değerine eş değer oluyor. Yani 1 dakikada "6840" değerini görüyorsunuz. SPEED komutunda aşağıdaki örnekte de görebileceğiniz gibi 1saniyelik değişimi *60 ile çarparsanız dakikadaki puls sayısını elde edersiniz. Zaten anlık değişiklik olduğu için size 1 dakikalık veriyi çarpma komutuyla görebiliyorsunuz.
Eğer örnek sizin işinize yaramazsa, sorunuzu biraz daha açarak sorabilir misiniz?
[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]
Aşağıdaki linkten SPEED komutunun kullanımına bakabilirsiniz. Sorunuza gelecek olursak, her 1 saniyede "114" değeri alıyorsunuz ve bu değer *60 yapıldığında, "6840" değerine eş değer oluyor. Yani 1 dakikada "6840" değerini görüyorsunuz. SPEED komutunda aşağıdaki örnekte de görebileceğiniz gibi 1saniyelik değişimi *60 ile çarparsanız dakikadaki puls sayısını elde edersiniz. Zaten anlık değişiklik olduğu için size 1 dakikalık veriyi çarpma komutuyla görebiliyorsunuz.
Eğer örnek sizin işinize yaramazsa, sorunuzu biraz daha açarak sorabilir misiniz?
[Linkleri görüntülemek için forumumuza üye olmalısınız]