IX DEVELOPER PLC BAĞLANTISI
-
User213534
IX DEVELOPER PLC BAĞLANTISI
Merhaba,
IX Developer ile panel tasarlıyorum. Codesys ARTI ile SEW PLC'ye bağlandım ve tagları cihazdan çektim.
Fakat PLC'de online iken, IX üzerinden bilgisayarım ile tagların kontrolünü yapmak için RUN' ı tıklayınca, PLC tarafında Online olmama rağmen
"Controller1 : PLC NOT CONNECTED" uyarısı alıyorum. (Tag kullanılmayan görsel sayfalarda bu hata olmuyor)
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
IX Developer ile panel tasarlıyorum. Codesys ARTI ile SEW PLC'ye bağlandım ve tagları cihazdan çektim.
Fakat PLC'de online iken, IX üzerinden bilgisayarım ile tagların kontrolünü yapmak için RUN' ı tıklayınca, PLC tarafında Online olmama rağmen
"Controller1 : PLC NOT CONNECTED" uyarısı alıyorum. (Tag kullanılmayan görsel sayfalarda bu hata olmuyor)
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Re: IX DEVELOPER PLC BAĞLANTISI
Merhaba,
PLC Not Connected hatası adreslerin düzgün çekilememesinden kaynaklı olabilir. Boş bir iX projesi oluşturun ve tek bir adres çekerek denemesini yapabilir misiniz ?
İyi çalışmalar.
PLC Not Connected hatası adreslerin düzgün çekilememesinden kaynaklı olabilir. Boş bir iX projesi oluşturun ve tek bir adres çekerek denemesini yapabilir misiniz ?
İyi çalışmalar.
-
User213534
Tekrar merhaba,
Port ayarlarından kaynaklanıyormuş, sorun çözüldü teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
Port ayarlarından kaynaklanıyormuş, sorun çözüldü teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
iX Developer ile yaptığım çalışmamı Fatek Plc'ye bağlanarak nasıl deneyebilirim? Similasyon üzerinden sıkıntı yaşamıyorum ama Plc bağlanıp Run'a alınca iX Developer 'ı devamlı failed connect to driver hatası alıyorum detaylı bir şekilde açıklayabilirmisiniz?
IX Developer de Simulasyon ve Run arasındaki fark RUN işleminde tanımlı PLClere bağlanmaya çalışır bağlanamaz ise bağlantı hatası verir.
Simulasyonda ise PLC lere bağlanmaya çalışmaz. Oluşturduğunuz bütün taglar Panelin iç hafızasında tutulur ve Ekran projenizi test etmenizi sağlar.
Sorununuza gelecek olursak. Fatek PLC'ye Winproladder üzerinden bağlanabiliyorsanız IX developer üzerinden de bağlanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Winproladder hangi com portu kullanıyorsa IX Developerda onu tanımlamak. bir diğer husuta şu bir COM port aynıı anda iki program tarafından kullanılamaz. Bu nedenle IX Developer projesini çalıştırdığınızda Winproladder ile PLC bağlantınızın kesik olması lazım. Aynı anda sadece biri PLC ye bağlanabilir.
Simulasyonda ise PLC lere bağlanmaya çalışmaz. Oluşturduğunuz bütün taglar Panelin iç hafızasında tutulur ve Ekran projenizi test etmenizi sağlar.
Sorununuza gelecek olursak. Fatek PLC'ye Winproladder üzerinden bağlanabiliyorsanız IX developer üzerinden de bağlanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Winproladder hangi com portu kullanıyorsa IX Developerda onu tanımlamak. bir diğer husuta şu bir COM port aynıı anda iki program tarafından kullanılamaz. Bu nedenle IX Developer projesini çalıştırdığınızda Winproladder ile PLC bağlantınızın kesik olması lazım. Aynı anda sadece biri PLC ye bağlanabilir.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Açıklamanız için çok teşekkür ederim,Port ayarlarım doğru.Winproladder ve IX Developer ile aynı anda bağlanmaya çalıştığım için hata alıyormuşum.
Sorununuzun çözülmesine sevindim. İyi çalışmalar.
-
nasilelektrik
Merhabalar yukarıda belirtildiği gibi fatek ve beijer arasında simülasyon modunda ekranı run yapmak istiyorum. Fakat Controller1: Call to CreateFile(1) return error2! hatası alıyorum.
Bu hatayı nasıl giderebilirim?
Not. PLC-HMI port2 rs485 üzerinden haberleşiyor. Simülasyon için HMI-PC ethernet haberleşmesi yapıyor.
Bu hatayı nasıl giderebilirim?
Not. PLC-HMI port2 rs485 üzerinden haberleşiyor. Simülasyon için HMI-PC ethernet haberleşmesi yapıyor.
Bunu yapmak için;
- Fatek plc ye seri porttan bağlanın. örneğin bağlandığınız port COM7 olsun.
- Panel projesi içinden fatek protokolune ait ayarlarda bağlantı yapılan comportu da COM7 yapın.
- Winproladder ile plc ye bağlı iseniz winproladderi kapatın. çünkü bir comporta aynı anda sadece 1 uygulama bağlanabilir.
- Ix projenizden run tuşuna basarak uygulamanızı çalıştırın. IX Developer uygulaması panele bağlanacaktır.
- Denemeleri yaptıktan sonra ix projesi içinde COM7 ayarını Panel PLC arasında hangi portu kullandıysanız ona geri çevirin.